Strona główna                                                   POTRAWY, SOSY, ZUPY, SAŁATKI

 
                                                           POTRAWY, SOSY, ZUPY, SAŁATKI       
          

                                                            Potrawy z jaj


                                                                  Potrawy z ryb

Dorsz z wody z masłem i jajem
Dorsz saute
Filet z dorsza z wody Sandacz z pieczarkami
Kotlety mielone z ryby Flądra saute
Węgorz z wody Pstrągi saute
Łosoś z wody z masłem Filety z ryb morskich po grecku
Lin z wody z masłem Ryba smażona
Pstrągi z wody Dorsz smażony (panierowany)
Karp w szarym sosie po polsku Lin smażony (panierowany)
Szczupak faszerowany Karasie, okonie smażone
Rolada z dorsza Śledzie smażone (panierowane)
Budyń z ryby

Kotlety mielone z ryby



Potrawy mięsne

Ozorki cielęce gotowane             Potrawka cielęca w sosie koperkowym

Potrawka cielęca                           Pulpety cielęce w sosie potrawkowym

Kotlety cielęce z kostką                        Stek cielęcy naturalny

Szaszłyk z wątróbki cielęcej                   Móżdżek cielęcy po polsku

Sznycel cielęcy ministerski                    Kotlety pożarskie

Kotlety cielęce mielone                          Mostek cielęcy panierowany

Zrazy cielęce bite w sosie naturalnym    

Zrazy cielęce na grzankach z pieczarkami

Klopsiki cielęce w sosie koperkowym    Pieczeń cielęca "na dziko"

Nerkówka cielęca duszona                     Rolada z szynką i boczkiem

               Nerki cielęce duszone w winie               

 Pieczeń cielęca

                      Nerkówka pieczona                       

   Mostek cielęcy z nadzieniem polskim




 



 



 



 

 

         

SAŁATKI



                                                                                                                             

                                                                                                      DESERY